Diaconaal Project 2021-2022 Namibië.

We zijn van start! :)! Ruim 60 jongeren hebben zich opgegeven om mee te gaan met het Diaconaal Project naar Namibië. Super mooi en fijn dat we met zoveel jongeren op pad mogen gaan.

Het project Namibië.
In de achterstandswijken van Namibië heeft Beautiful Kidz twee community centra waar dagelijks 260 wezen en kwetsbare kinderen onderwijs en naschoolse opvang krijgen. Deze centra staan in Katutura (Windhoek, sinds 2003) en Ovitoto (ten oosten van Okahandja, sinds 2014). De werkloosheid in deze gemeenschappen is extreem hoog, er is veel alcohol- en drugsmisbruik en veel kinderen worden verwaarloosd. Beautiful Kidz is een christelijke organisatie. Er wordt dan ook niet alleen voorzien in fysieke nood, maar er wordt ook emotionele en spirituele hulp geboden.

Het Diaconaal Project 2022 zal aan de slag gaan bij beide community centra van Beautiful Kidz. In Ovitoto zullen nieuwe klaslokalen gebouwd worden. Er is een tekort aan klaslokalen voor de huiswerkklassen en praktijktrainingen voor volwassenen. In Katutura zullen er diverse renovatiewerkzaamheden plaatsvinden zoals het opknappen van de speelplaats van de kleuterschool. Naast de bouwactiviteiten zullen de jongeren van het Diaconaal Project diverse activiteiten organiseren voor kinderen en jongeren. Tijdens het project zullen de deelnemers ook de wijk in gaan om families te bezoeken en met eigen ogen te zien wat de leefomstandigheden zijn.

Acties.
Door middel van verschillende acties proberen we zoveel mogelijk geld op te halen.

  • Klussendienst
  • Rommelmarkt
  • Kledingbeurs
  • Worstenverkoop
  • Oliebollenactie
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.