Ghana 2018

Het Diaconaal Project uit Den Ham gaat in 2018 naar Ghana! Hier gaan we aan de slag voor Stichting Kinderhulp Ghana (Heart for Children Foundation). Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Nsoatre, een gebied in de aan Ivoorkust grenzende provincie Brong-Ahafo. Het gebied, met als centrum het plaatsje Nsuatre, is ongeveer 1000 km² groot. Kinderen die niet naar school gaan en veelal rondzwerven in dit gebied, worden door de stichting geholpen.

Stichting Kinderhulp Ghana acteert vanuit een christelijke overtuiging en heeft als doel om deze grote groep van kinderen een goede toekomst te geven. Daarom richt de stichting zich niet alleen op de opvang van deze zwerfkinderen in een dagopvang en een kindertehuis, maar bouwt zij ook scholen en klinieken voor basishulp en worden waterputten geslagen om te voorzien in schoon drinkwater.

Concreet zullen wij de volgende activiteiten gaan uitvoeren:

  • Het bouwen van een Administration Block voor een Senior High School (Agrarische en Economische opleiding)
  • Het organiseren van een Kids Club met sport en spel
  • Het schilderen van de muur rondom het compound van Heart For Children
  • Het opknappen van een schooltje in Aduonya
  • Het bezoeken van aangelegen dorpjes om onder andere kleding uit te delen

Lokale kartrekker en initiatiefnemer is Solomon Boateng. Zijn passie is een inspiratie voor ons als groep! We hopen deze zomer met 89 personen af te reizen naar Nsuatre om daar onze handen uit de mouwen te steken! 

Benieuwd naar het werk van Heart For Children in Ghana? Als ambassadeur van Stichting Kinderhulp Ghana reisde Aldith Hunkar naar Nsuatre in het West-Afrikaanse land. Ze filmde een aantal projecten van de stichting voor een korte documentaire:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.