Namibie 2022

‘Een mens stippelt zijn weg uit, de HEER bepaalt de richting die hij gaat’

Wat gaan wij doen:

Wij hopen in Namibië de volgende werkzaamheden te gaan doen: klaslokalen bouwen en speelgoedtoestellen opknappen. Daarnaast staat er een muur om het schoolplein en deze kan wel een likje verf gebruiken. Ook moet er een tegelvloer worden gelegd. Naast het klussen en werken organiseren wij ook weer een kidsclub. Dit lijkt op de vakantiebijbelclub van de kerken: hier wordt gezongen, gespeeld en geknutseld.

Namibië:

De reis van 2022 gaat naar Namibië. Hier wonen en werken Jordi en Lisanne Voort al een aantal jaar. Ze hebben 2 dochters, Elin en Evi. Nadat ze in 2013 – 2014 voor 9 maanden in Ghana waren besloten ze in 2019 naar Namibië te reizen en om daar te werken voor Beautiful Kidz. Beautiful Kidz is een stichting die hulp en onderwijs biedt in sloppenwijken. In een eigen community centrum in de sloppenwijk Katutura van de hoofdstad Windhoek word sinds 2003 steun geboden aan kinderen in nood en hun families. In 2014 is de organisatie uitgebreid met een dagopvangcentrum in Ovitoto. Alcohol en drugs zorgen dagelijks voor veel problemen en verwaarlozing. De hulp die Beautiful Kidz biedt bestaat onder andere uit een kleuterschool, huiswerkbegeleiding, jeugdclubs en wijkwerk.

Lisanne focust zich op het curriculum voor de kleuterschool en de huiswerkklassen. Ook helpt zij zwangere dames door middel van de Young & Pregnant klassen. Jordi ondersteunt Anusa – een naaldwerkbedrijf – door te werken aan een duurzaam verdienmodel. Daarnaast zit Jordi in het leadershipteam voor de locatie in Katutura. Op deze manier kunnen wij zowel kinderen als volwassenen ondersteunen in een van de armste wijken van Namibië.

Naast het werk voor Beautiful Kidz deelt Lisanne ook zwangerschapspakketten uit in samenwerking met Mommaluv. Mommaluv koppelt zwangere vrouwen in Nederland aan zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden. Na de geboorte van het kindje hier ontvangen de ouders geen kraamcadeautjes, maar een donatie voor de moeder en baby daar.

Op 20 juli vertrekt de eerste groep en zij hopen op 3 augustus weer terug te zijn. Op 8 augustus vertrekt groep 2 en zij hopen op 24 augustus weer in Den Ham te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.