Oekraïne 2020

Het diaconaal project Den Ham gaat in 2020 naar Oekraïne! We zijn heel blij en dankbaar dat we weer een mooi project hebben gevonden, waarvoor we het komende jaar de handen uit de mouwen gaan steken. Na een zoektocht zijn we in contact gekomen met Nico en Ira. Zij zijn al lange tijd betrokken bij diverse projecten in Oekraïne en spreken ook de taal. Ira is geboren en getogen in Zjytomyr, de stad waar wij naartoe zullen gaan.

Zjytomyr ligt in het noorden van Oekraïne en heeft zo’n 300.000 inwoners. We gaan daar samenwerken met een netwerk van vier evangelische baptistenkerken. Deze kerken staan verspreid door de stad. Hierbij een citaat uit een brief die we van de kerken hebben ontvangen:

“We hebben met grote vreugde gehoord hoe de Heer door jullie heen werkt in de hele wereld. En we zijn de Heer dankbaar dat Hij jullie de liefde en genade heeft gegeven en dat jullie bereid zijn die in de praktijk te tonen.”

Tijdens het project zullen we verblijven in een schoolgebouw. Van daaruit werken we aan diverse projecten in en nabij de stad. De daadwerkelijke projecten liggen nog niet helemaal vast, maar globaal gaat het om het volgende:

  • Renovatie van een afgebrande kerk
  • Een speelplein realiseren bij een kerk (de kerk vangt wezen, straatkinderen en gehandicapte kinderen op)
  • Renovatie en schilderwerk bij een school
  • Het organiseren van dag-kampen voor kinderen

De voorlopige data van het project zijn 25 juli tot 8 augustus (week 31 en 32)

Op 20 september is er een informatieavond over het nieuwe project in de Gereformeerde Kerk aan de Ommerweg, aanvang 20.00u. Wil je graag mee of ben je benieuwd? Dan hopen we jou 20 september te zien! De informatieavond is voor jongeren, ouders/begeleiders en geïnteresseerden. De leeftijdsgrens die wij hanteren voor het project is 16 jaar (bij vertrek, zomer 2020) tot en met 25 jaar (bij aanmelden, najaar 2019).

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.