2006: Kenia

Kaptagat is een streek in de Keniaanse provincie Rift Valey. Het is een gebied dat op ongeveer 2000 tot 2500 meter hoog ligt en ongeveer 200 km boven de evenaar. (zie ook kaartje pag 7).

Door de hoogte heerst er een aangenaam klimaat. Er is meestal wel wat wind, overdag is het tussen de 22 en 28 graden dus niet afmattend heet. Regen valt vaak in de namiddag (in de regentijd). ‘s Avonds koelt het af tot 10-15 graden.

Door de ligging bij de evenaar zijn de dagen en de nachten het hele jaar door ongeveer even lang. Hierdoor zijn er in Kenia ook niet echt seizoenen te onderscheiden. Wel is er verschil tussen een natte en een droge periode. De zon komt om 6 uur op en gaat om 19 uur weer onder. Het leven van de mensen is daarop aangepast. De mensen staan voor onze begrippen vroeg op en gaan vroeg naar bed.

Kaptagat is een vruchtbare streek. De mensen leven van kleinschalige landbouw. Iedereen heeft zijn stukje land om groenten te verbouwen. Heeft een koe voor wat melk en wat kippen en geiten voor vlees. Wat over is wordt op de lokale markt verkocht en levert zo geld op om kleding en dingen zoals thee en suiker te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.