Dag 3 – 8 augustus 2024

Ciao tutti, buongiorno! Vanochtend ging de wekker mooi op tijd zodat we stipt om 7.30 aan het ontbijt konden zitten. De ietwat droge broodjes smaakten ons nog prima, al was het beleg inmiddels een beetje schaars. Na het ontbijt was het dan ook hoog tijd voor ons, team facilitair, om boodschappen te halen om de hoek. De rest van de groep was aan de beurt om verder te gaan met klussen, of om de kidsclub voor te bereiden. Hier kwamen aanvankelijk maar twee kinderen uit het dorp op af, maar gelukkig groeide dat aantal al snel tot 22 kids. Het thema van vandaag was de Ark van Noach, daar hebben ze een knutselwerkje van gemaakt. Daarnaast was er nog genoeg tijd om gezellig samen te dansen en buiten te spelen. Het was een erg geslaagde eerste kidsclub! Ondertussen werden er op de bouw een heleboel vorderingen gemaakt: buiten is er onkruid weggehaald en zijn ze begonnen met het vervangen van de hekken, binnen zijn ze verdergegaan met het plaatsen van de gipsplaten en het stucen van de muren. Sommige mensen zijn hier zó goed in, dat er wordt overwogen om een carrièreswitch te maken. Intussen had team facilitair boodschappen gedaan dus konden we lunchen mét nieuw beleg op brood! Na de lunch gingen drie mentorgroepjes als excursie 1 een berg op wandelen naar een klooster. Na genoten te hebben van het prachtige uitzicht gingen ze met een busje vol gas 5 km/u richting een zwembad voor een verfrissend duikje. In de tussentijd werd er in Vahagni nog druk geklust en werden de voorbereidingen voor het avondeten getroffen. De kipfilet in stukjes die besteld was bleek uit iets meer te bestaan dan alleen kipfilet, alle botjes en dergelijke waren ook zeker nog aanwezig. Na deze kip voor de tweede keer geslacht te hebben (Mark bedankt), kon het echte kookwerk beginnen. We hebben van de eerste avondmaaltijd geleerd en hebben vandaag alles maar weer gezellig buiten op een vuurtje gekookt (Mark bedankt voor het aansteken). Tot onze verrassing kwamen na het eten nog een paar Armeniërs langs om ons een volksdans te leren. Met onze ongekend soepele heupjes was succes natuurlijk gegarandeerd. Na het culturele hoogstandje van de Armeniërs was het de beurt aan ons ook een stukje van onze cultuur met hen te delen: Links Rechts van Snollebollekes. Om de dag af te sluiten zijn we in onze mentorgroepjes uiteengegaan en hebben we daarna met z’n allen wat spelletjes gedaan. Dat was dag 3 alweer! Tot morgen!

He’j ’t al eheurd?

  • Dat Jodi niet wist dat je als je door een verrekijker kijkt, je je ogen open moet doen om wat te kunnen zien?
  • Dat Erik en Thomas de hele middag druk zijn geweest voor niets? Ze maakten het plafond zo netjes dat het raam niet meer open kon, waardoor ze alles weer weg moesten halen.
  • Dat Gerco door het bankje is gezakt bij het zwembad?
  • Dat Vera, Mieke, Jodi, Silvie, Sterre en Elise in het donker hebben gedoucht? Toen ze al klaar waren deed Reinder nog even het licht voor ze aan.
  • Dat Judy een theorie heeft dat slangen bang zijn voor vogels en daarom heel hard “kaka!” roept, elke keer dat ze een steen omdraait?
  • Dat Bram H vandaag een hagedissenval heeft gemaakt? Nadat hij een hagedis had gespot raakte hij erg gehecht aan het beestje en nu wil hij deze graag meenemen naar Nederland als huisdier.
  • Dat sommige meiden die meegingen op excursie het woord ‘klooster’ hoorden en al helemaal klaar stonden in hun lange rokken/jurken met hoofddoek, maar toen ze hoorden dat het niet hoefde ze vervolgens in hun bikini weggingen.
  • Dat vanochtend in het veld waar we vanaf onze werkplek uitzicht op hebben koeien werden geslacht?
  • Dat er vannacht een kat over de eettafels heeft gelopen die allemaal pootafdrukjes had achtergelaten?
  • Dat Merle een broek met plantenprint heeft die al door meerdere mensen is gebombardeerd tot ‘wietbroek’?