Dag 4 – 9 augustus 2024

Gisteravond hebben we allemaal mooie gesprekken gehad tijdens de goedenavond-gesprekken. Een paar groepjes gingen Vahagni verkennen te voet. Het groepje van Gerco was een beetje verdwaald geraakt en vroeg aan een paar dorpsbewoners om de weg naar ons huis. Dit bleken Nederlands sprekende Armeniërs te zijn. Het groepje werd uitgenodigd in hun huis en kregen allemaal lekker eten en drinken. Ze kwamen veel later aan dan de rest van de groep en daardoor konden ze gelijk aansluiten bij een potje weerwolven. Na veel spannende rondes en flinke discussies, kon iedereen rustig slapen.

De volgende ochtend hadden sommige mensen wat opstart problemen. Veel daarvan waren opgestart door de lekkere oploskoffie die we hier hebben. Na een lekker, maar droog ontbijtje konden we verder aan het werk. Hierbij werd gezongen en gedanst, gehuild en gelachen. Een deel van de groep ging buiten verder met het hek en het onkruid wieden. De rest ging verder met de muren gipsen en stukadoren. Het team schoonmaak was gezellig met een muziekje de leefruimtes aan het schoonmaken. Ook zou de stroom om 11 uur er af gaan, maar niets bleek minder waar. We hebben lekkere, verse bolletjes gekregen van de bakker voor de lunch. Daarbij werden de leeftijden van de deelnemers en leiding erg duidelijk door de volgorde van eten. Iedereen die in de vorige eeuw zijn geboren mochten als eerste eten gaan halen. Na de lunch ging, net als gisteren, een groep op excursie naar het klooster en het zwembad. De rest van de harde werkers hebben alles hier opgeruimd. De slaapkamers zien er steeds meer uit als volwaardige slaapkamers in plaats van een bouwval. Wij als team schoonmaak hadden een rustig middagje, want we hoefden niet te koken. Dit heeft de neef van Angelica geregeld. Het was een Armeense BBQ met een soort wrap met Armeense kebab. Hier heeft iedereen heeeerlijk van genoten!

Tot morgen! Kalm an doen

He’j ’t al eheurd?

  • Dat Maud gisteravond Amber en Mieke succes wenste om te slapen terwijl Maud zelf al sliep?
  • Dat de kiekeboe wekker van Jorn uit Namibië weer wordt gebruikt bij de jongenskamer?
  • Dat hier ’s nachts veel illegale houtkap plaats vindt in de slaapkamers?
  • Dat Gerrit en Boaz driemaal de verkeerde kant van de gipsplaten hebben gegeven?
  • Dat Kimberly en Irna gesolliciteerd hebben bij Gerco en dat nu zijn stukadoorsbedrijf Ger & co heet?
  • Dat Gerco losse heupjes heeft en dit graag wil laten zien tijdens het dansen?
  • Dat Theo en Thobias 2 uur rond reden op zoek naar jerrycan voor benzine, terwijl anderen dit vervolgens 100 meter van ons huis vonden?
  • Dat Rosanne haar verpleegkundige vak zo graag uitvoert, dat ze zichzelf 3 keer op 1 ochtend tot slachtoffer heeft gemaakt?
  • Dat er een krekel op één van de meidenkamers dood is gemaakt om 1 uur ’s nachts met een T-shirts?
  • Dat er volgende week geen gereedschap meer is als David zo door gaat met slijptollen slopen?
  • Dat de familie Bakker zegt dat ze heel goed zijn in hiken, maar het hardste vallen van iedereen?