Dag 7 – 12 augustus 2024

Gisteravond hebben we na het eten mentorgesprekjes gehad en verschillende vragen uit ons boekje beantwoord, waar goede gesprekken uit kwamen over hoe we God kunnen leren kennen. Ook hebben we de optie gekregen om na te denken over een eventuele andere slaapplek omdat onze kamers hier op de bouw nogal stoffig zijn. Maar de hele groep vond het eigenlijk wel prima om hier te blijven slapen, we maken alles immers supergoed schoon na het bouwen. Vanochtend werden we wakker met een bijzonder mistig uitzicht. Hier en daar werd de groep wat moeizaam wakker, maar na een lekker ontbijtje en een bakkie pleur konden we er weer lekker tegenaan. Op de bouw zijn er flinke meters gemaakt: er is behangen, er zijn kamers stofvrij gemaakt, er zijn bankjes gemaakt voor buiten, gipsplaten gezet en de hekken buiten zijn geschuurd en geverfd.

Een aantal mentorgroepen is ’s ochtends bezig geweest met de voorbereidingen om vervolgens naar Hartagyugh te vertrekken voor de kidsclub. Hier hebben de organisaties Little Star en Mensenkinderen hun eerste ontwikkelingscentrum in ArmeniĆ« opgericht en een agrarisch project opgestart. Hier werd de groep hartelijk verwelkomd door de kinderen met spandoeken en vlaggetjes. Eerst wilden ze graag een dans laten zien, daarna ging de hele groep naar binnen om het te hebben over het verhaal van David en Goliath. Een 14-jarig Armeens meisje vertaalde het verhaal heel goed, waarna de kinderen een leuke kleurplaat maakten bij het verhaal en er nog werd gedanst en gezongen met z’n allen. Ook kregen we nog een heerlijke Armeense lekkernij van bladerdeeg voorgeschoteld. Daarna werd ons nog veel verteld over hoe het project daar van de grond is gekomen. In plaats van de kidsclub hadden Theo en Reinder echter een andere missie gevonden in Hartagyugh. Bij aankomst gaven de mensen van het agrarische project namelijk aan dat hun combine kapot was. Hier waren ze nog maar kort geleden achter gekomen nadat ze hem al een keertje hadden uitgeprobeerd, maar gelukkig wilden onze topwerktuigkundigen wel even een kijkje nemen. Na een uurtje of 3 monteurtje spelen liep de machine weer als een zonnetje!

Na een heerlijke lunch met roerei is de bouw in de tussentijd verdergegaan met hun werkzaamheden. De bankjes die ze voor buiten hadden gemaakt, hebben we met z’n allen in de koffiepauze even uitgetest in het heerlijke Armeense middagzonnetje. Ze zaten top! De bouw stopte iets eerder vandaag, om 15:30 uur begonnen ze met opruimen. Ondertussen waren wij, team facilitair, een lekker pastaatje aan het koken voor iedereen. Na het avondeten zongen we samen nog wat liedjes onder begeleiding van onze nieuwe gitaar om de maaltijd af te sluiten.

Dat was ‘m alweer voor vandaag, tot morgen!

Hej ’t al eheurd?

  • Dat de openingszin van Martin altijd ‘what’s uuuup’ is?
  • Dat Kimberley graag aan het slijpen is zonder een slijpschijf?
  • Dat Rianka de hele ochtend heeft gezocht naar haar pet, maar die vervolgens vond op Bram H. zijn hoofd?
  • Dat Martin voor het eerst in zijn leven een tomaat heeft gesneden?
  • Dat stroomuitval hier inmiddels normaal is?
  • Dat Mark het liefst zijn eigen slaapkamer uitkiest? Vannacht ging bijvoorbeeld de voorkeur uit naar de tafel in de eetzaal.
  • Dat Chiel Myrthe op de bek heeft geslagen?
  • Dat Theo en Reinder een combine uit 1967 hebben gerepareerd? En dat zonder IKEA handleiding!
  • Dat Stef zijn kennis over papier erg van pas kwam vandaag? Toen de mensen bij het project in Hartagyugh erom vroegen had hij nog wel wat goeie tips voor ze over het recyclen van papier.
  • Dat Jodi op de kidsclub iets aan een meisje vroeg, in het Engels, waarop dat meisje antwoordde of ze de vraag ook in het Engels kon stellen?
  • Dat Rianka zich het liefst van een berg af beweegt als Jack Sparrow? En daarbij niet heel hard schreeuwt om rum, maar omdat ze schrikt van een salamander?
  • Dat Bram, Bram en Boaz ’s nachts op jacht zijn gegaan naar een salamander? Bram H. wil er nog steeds graag eentje als huisdier.
  • Dat Gerrit liever in een heel hoog stemmetje ‘Poesje miauw’ zingt dan het projectlied?