Dag 8 – 13 augustus 2024

Բարի երեկո !

Gisteravond hebben we afgesloten met een paar potjes weerwolven en naar het kampvuur gekeken, alsof het de Champions League finale was (maar die is vanavond, FCT-Salzburg xD).
Daarna hebben we allemaal lekker geslapen, en Riek al helemaal in haar spiksplinter nieuwe Rosegarden! Het ontbijt begon met een erg smakelijke vraag van Anja; ‘Heeft iedereen al gepoept deze week?’ We hadden vanochtend namelijk een bolletje bruin. Na het ontbijt hebben we afscheid genomen van een van onze contactpersonen, Bram, die helaas op vakantie moet naar Italië. Toen kregen we 5 minuten om onze kamers klaar te maken voor de bouw, helaas mondde dit uit in het Hammerkwartiertje…
Toen de kamers eindelijk klaar waren kon de bouw beginnen, het team facilitair heeft smakelijk gelachen om Chiel die met een zere rug de toiletten moest doen, da was nie beeessstttt. Even later kwam Mariam met lekkere koekjes voor in de pauze, niemand weet wat er in zat, maar ’t smaakte wel!
Om kwart voor 12 kwamen de kinderen voor de kidsclub. De kidsclub was net klaar met hun eerste spelletje toen twee clowns het overnamen en werd er een kinderfeestje gehouden voor de dochter van Mariam, want die was vandaag jarig. Tijdens dit kinderfeestje kregen ook wij een lekker stuk taart. Ondanks dat de kinderen drie kwartier later waren vonden zij de activiteiten een groot succes.

Ook is er super hard gewerkt op de bouw, er is gegipst, gestukt, behangd, geverfd en niks gedaan, toch Jesse?
Ook heeft Julian de kamers boven een eigen naam gegeven: ”de Zwarte Platen Kamer” en ”de Ruftbunker”.
Tis bijna standaard, maar ook vandaag zaten we weer een tijdje zonder stroom. Daarom moest de stoete gesmeerd worden in het donker.
De groep hek is ook flink aan het zweten geweest vandaag, ze hebben namelijk de poort geschuurd en nieuw in de lak gezet. Ze waren zelfs nog zo lief om de poort van de buurman mee te nemen!
In de avond was het weer tijd voor ons heerlijke avg’tje namelijk aardappelen, rundvlees en verschillende groentes erbij. Na het eten zijn de mentorgroepjes van Gerrit en Anja op huisbezoek geweest bij 2 gezinnen in het dorp, dit was erg bijzonder om mee te maken en ondanks dat deze mensen weinig hebben wilden ze toch wat eten met ons delen en kregen we een bos bloemen geplukt uit eigen tuin. Bij deze gezinnen hebben we vanuit de zendingscommissie bijbels kunnen uitdelen. Hier waren ze heel erg dankbaar voor.
We sloten de avond met een wedstrijd waar we liever niet over praten. Wel is de helft van de groep die lag te slapen wakker geschreeuwd. Anja begreep de emotie maar verzocht de jongens vriendelijk om rustig te zijn. Toen Twente een minuut later de 3-3 scoorde waren ze deze afspraak even vergeten. Sorry Anja <3!
Dit was em.
Good Goan!

Hej ’t al eheurd?

  • dat Charéll en Iris grote waarde hechten aan het woordje ‘simsalabim’ tijdens het mixen van gips. De mixer deed het namelijk niet als ze het niet zeiden. Wat bleek; Gerco zat er achter met een verlengsnoer en drukt steeds het knopje aan en uit!
  • dat Mark denkt dat ie een rockster is zodra hij ACDC hoort.
  • dat Thomas tijdens het aardappels schillen na de eerste aardappel het mesje al in zijn vingers had. En Chiel dit vervolgens na deed tijdens het snijden van het vlees.
  • dat Bram H. van weerwolven een potje maakt, behalve als hij burgemeester is.
  • dat het gerucht gaat dat ons Engels zo goed is dat er wordt gezegd tegen de kinderen ‘now is it clear’ (= nu is het klaar…. ) wie was het nou? Mieke of Meike?
  • dat Martin een prachtig interview heeft gegeven, waarna de vrouw vroeg of het ook in het Engels kon…. Terwijl het al in het Engels was (praat je zo onduidelijk Martin?)
  • dat TTJ (Thomas) een geweldige dag heeft gehad. Hij mocht namelijk rijden in de bus van Taxi Turbo Theo (ook al heeft hij hier geen rijbewijs voor). Het viel hem wel tegen hoe snel de bus de berg op ging. In het beste Engels dat hij kan vertelde hij ”I was going plenk gess”.
  • dat Johan een pull up deed in het trappengat.
  • dat Erik het bewijs is dat ambtenaren toch iets meer kunnen dan alleen maar koffie drinken. Zo heeft hij een wc-rol houder gemaakt en een chillplek, want hij moest natuurlijk bijkomen van de werkzaamheden.