Dag 9 – 14 augustus 2024

Goeiemorgen! Vandaag gingen we weer aan de bak, maar eerst hebben we lekker ontbeten. Voorafgaand aan het ontbijt waren er wat mededelingen, waaronder de mededeling dat vandaag de Nederlandse ambassadeur even langs zou komen samen met wat lokale werkers. Na het eten moesten de kamers weer binnen 5 minuten klaargemaakt worden voor de bouw en dit ging vandaag iets sneller dan ‘het Hammerkwartiertje’. We leren het wel!!

Vandaag hebben we op de bouw weer veel zichtbare meters gemaakt. Boven zijn alle kamers behangen en is Gerco in de eerste kamer begonnen met het sausen. Alles ziet er strak en netjes uit! Daarnaast zijn de meeste ramen nu afgewerkt met gips waardoor alles wat meer een geheel wordt.

Verder was er vandaag weer een kidsclub georganiseerd. Dit was aan het begin van de ochtend onduidelijk of dit door zou gaan, maar uiteindelijk is dit door iedereen goed opgepakt en zijn er 4 deelnemers fanatiek bezig gegaan met het voorbereiden van de kidsclub. Het thema van vandaag was ‘het verloren schaap’. De kinderen hebben een mooi schapenmasker gemaakt. Zo is ook dit weer een geslaagde kidsclub geworden.

De planning verliep vandaag wel wat anders dan anders omdat er voor team facilitair huisbezoeken op de planning stonden. Dit maakte dat sommige taken door andere groepjes opgepakt moesten worden.

Rond 11:30 vertrok de facilitaire dienst op huisbezoek naar een gezin bestaande uit een alleenstaande moeder met 2 dochters. Ze vonden het heel mooi dat wij op bezoek waren en ze waren erg dankbaar voor het werk wat we deden. Daarna is de groep doorgegaan naar een ander huis, waar een gehandicapt meisje woont. Dit meisje zal als het project afgerond is terecht kunnen in het centrum. Ook zij waren erg blij dat wij er waren.

Voor het avondeten hebben we rijst gehad met kerriesausje, kip en wat groentes, een mooie maaltijd om de dag en dit verslag mee af te sluiten.

Tot de volgende!

Hej ’t al eheurd:

  • dat Iris een waterpas probeerde bij te vullen, nadat Stef dat aan haar vroeg
  • dat Eva en Mieke regelmatig door elkaar worden gehaald
  • dat Martin op z’n beste Twengels Gerco aan een groep Armeniërs voorstelde als “Master Plaster”
  • dat Rosanne en Irna zichzelf hebben benoemd tot Maria & Martha sinds ze zondag een hoofddoek op moesten, en dat Maria (Rosanne) nu ook echt telkens Martha (Irna) moet zeggen dat ze moet stoppen met werken
  • dat Kimberly dacht dat zij de oprit van de buurman ook moest mee schilderen, dus het halve verfblik op de oprit gooide
  • dat Thomas wakker schrok omdat hij dacht dat er een koe op zich lag, maar dit Julian bleek te zijn
  • dat Thomas zijn wenkbrauwen liet epileren door Charèll
  • dat Bram H. soms stof op zijn gezicht smeert zodat mensen tegen hem zeggen dat hij goed bezig is