Dag 10 – 15 augustus 2024

Terwijl iedereen in Den Ham nog lekker languit in zijn of haar bed lag, gingen hier om kwart over 6 de eerste wekkers. Vandaag moesten we om 7 uur aan het ontbijt zitten, zodat we in de middag wat meer vrije tijd konden hebben. Bewonderingswaardig was het dan ook dat iedereen om 7 uur aan de eettafel zat om te ontbijten. Ook moesten er nog wat foto’s en een platen spandoek klaargezet worden want Thobias is 25 geworden! Thobias werd direct toen hij de trap af kwam lopen ontvangen door de rest die hem gelijk wakker zongen.

Na het ontbijt ging iedereen, zoals we afgelopen 1,5 week hadden gedaan, hard aan het werk. Onder leiding van Liesbeth, Gerco en Gerrit werd er hard gewerkt aan het hek en het naastliggende gebouw. Een groepje meiden nam het schilderwerk op zich en schilderden alles wat los en vast zat aan het hek. Een ander groepje ging verder met het maken van betonpoeren voor het hek terwijl een ander groepje aan het schoonmaken was zodat het beton goed zou hechten. Achter het groepje dat de beton aan het storten was, kwam het groepje dat de hekken ging plaatsen.  Het plaatsen van de hekken ging erg goed, er staan op dit moment al 4 delen!

Boven, op de slaapkamers van de jongens, is er verder gegaan met het plakken van behang op de wanden en het sauzen van de wanden en het plafond. De dames waren er maar druk mee en gaan er voor zorgen dat morgen de bovenverdieping afgewerkt is. Beneden is de rest van de groep druk verder gegaan met het plaatsen van gipsplaten en stuken.

Tijdens de ochtendpauze werden er niet 1 maar 2 grote taarten bezorgd voor de jarige job, zoveel suiker hadden we al een poosje niet gehad… Na de lunch had iedereen tijd voor zichzelf, en zijn er verschillende dingen ondernomen. Een aantal jongens gingen met Alex (1 van de lokale mensen hier) vissen bij een vijver in de buurt. Een aantal anderen gingen kleding uitwassen, en een rondje wandelen, terwijl er nog een aantal graag door wilden klussen en verder gingen met de bouw. Ook is er een begin gemaakt met het maken van een helling bij de ingang zodat het gebouw rolstoeltoegankelijk kan worden gemaakt!

Na een heerlijk relaxt middagje voor iedereen konden we gaan eten. Mariam en Angelica hadden een echt Armeens gerecht voor ons bereid genaamd Dolma. Dit was een mix van gehakt met groenten gerold in een soort wrap van groente of blad. Dit was volgens de meesten lekkerder dan dat het eruit zag!

Na het eten ging het grootste gedeelte van de groep samen met wat lokale jongens voetballen op een veldje in de buurt, terwijl de leiding in overleg ging en team facilitair aan het meeschreeuwen was met worship nummers tijdens de afwas. Later op de avond hebben we nog een mentorgesprekje gehad, waarna nog wat spelletjes werden gespeeld en vervolgens de meesten op tijd weer hun bed in kropen.

Tot de volgende!

Ցտեսություն!

Hej ’t al eheurd:

  • dat Nienke bijna al het snoep uit de lokale winkel heeft opgekocht
  • Bram H. voor het eerst met een vork heeft gegeten (i.p.v. een lepel)
  • dat Niels en Michelle een eigen psychologenkantoor hebben opgericht: “Luisterend en Oor”. Met het motto: “Voor al onze besties met kwesties”. En dat iedereen de hele dag de vraag kreeg welke kleur ze zich voelden… (waar verder weinig mee gedaan werd)
  • dat er koeien onder onze waslijn zijn doorgelopen
  • dat er welgeteld 0 kinderen kwamen opdagen bij de kidsclub (iets met miscommunicatie..) en er daarom heel veel armbandjes en kettinkjes zijn gemaakt voor de deelnemers op de bouw en in de keuken
  • dat David zijn streak van het vaakst bij de EHBO komen, wat hij in Namibië in gang heeft gezet, ook hier graag weer voortzet
  • dat niet alleen David, maar heel wat mensen terug kwamen van de voetbal met straateczeem
  • dat we ’s avonds steeds vaker en harder de wolven horen en ze steeds dichterbij komen…
  • dat Chiel niet alleen omviel maar de hele wc pot meenam