Dag 11 – 16 augustus 2024

Heehoi, daar zijn we weer met een nieuw dagverslag!

Nadat we heerlijk hebben geslapen na de inspanning van gisteren, ging de wekker vanmorgen weer op tijd, om 6:30 uur! We begonnen met ons gebruikelijke ontbijt, met vers brood nog warm van de bakker! Na het ontbijt kwam het Hammer 5 minuutje om onze kamers weer klus klaar te maken, en toen konden we weer aan de slag! We hebben weer flinke meters gemaakt op de bouw! Gipsen, behangen, sausen, metselen, hekken plaatsen, u vraagt, wij draaien! Voor ons, team facilitair, was het rond 10:30 uur tijd om op huisbezoek te gaan. We gingen op bezoek bij een arm gezin in het dorp, bestaande uit vader, moeder en twee zoons (23 en 13). De oudste zoon heeft in 2020 gevochten in de oorlog en is hierbij gewond geraakt. Hij heeft geen opleiding gedaan, en al met al verdient dit gezin ongeveer 100 euro per maand. Hun huis staat half op instorten en heeft veel waterlekkage. Erg heftig om te zien. Mariam heeft gelukkig contact met dit gezin en probeert samen met hen te kijken op welke manier zij hen het beste kan helpen. We hebben het gezin een Bijbel gegeven en de jongste zoon een voetbal. Hier waren ze erg blij mee.

Na het huisbezoek zijn we weer teruggegaan naar onze locatie en hebben we geluncht. Daarna hadden we een ‘vragenuurtje’ met Mariam. Hierin legde ze verschillende dingen uit over ArmeniĆ«, de geschiedenis van het land en over de verschillende organisaties waar Mariam mee samenwerkt. Daarnaast hadden wij de mogelijkheid om vragen te stellen over dit alles.

We kunnen natuurlijk niet te lang stil zitten, dus na het vragenuurtje zijn we weer verder gegaan met werken. Helaas moesten we een kleine pauze inlassen, want de gipsplaten waren op waardoor er eerst nieuwe gehaald moesten worden. Buiten werd hard gewerkt om de ingang rolstoelvriendelijk te maken en het terrein werd verder afgewerkt door een muurtje bij het hek te plaatsen. Hierbij kregen we hulp van onze (zeer) oude buurman, met in de ene hand een wandelstok, en de andere hand een hamer. Vanmiddag kregen ook nog weer hoog bezoek, want de gouverneur van Armeniƫ kwam langs om onze werkzaamheden te bekijken. Ook kwamen er mensen langs om sommigen van ons te interviewen over het project. Ondertussen was team facilitair begonnen met het voorbereiden van het avondeten: tomatensoep! Maar, hoe blender je dit als je geen blender hebt? Na eerst geopperd te hebben om dit te doen met een boor en een behangplakselmenger, hebben we toch de buurvrouw maar even gevraagd om een staafmixer. We hadden geluk want deze had ze in huis, dit maakte ons werk een stuk makkelijker! We willen niet pochen, maar de tomatensoep inclusief gehaktballen was erg goed gelukt! Iedereen zat goed vol en meerdere mensen gingen voor een extra ronde!
Voor vanavond staat er een pub quiz gepland, aangezien het onze laatste avond is dat we als groep compleet zijn. Tot morgen!

Hej ’t al eheurd?

  • Dat Thomas, Elise en Merle een half uur heeft laten zoeken naar een plintentrapje?
  • Dat Thomas tijdens de interviews sluikreclame maakte door met een bordje met ‘TTJ’ erop voor de camera langs te lopen?
  • Dat Maryel en Merle er tijdens het avondeten achter kwamen dat rozijnen van druiven worden gemaakt, en zij hun ouders nu de schuld geven dat dit hen nooit is verteld?
  • Dat Rianka en Mieke taarten gingen bakken van specie voor de hekken en dat zij dit nu “cement taartjes” noemen?
  • Dat Ilse het lekkerste soepje van het project heeft gemaakt vanavond? Het was ook de enige soep van de afgelopen weken, maar dat geeft niet. Ze is nu gepromoveerd tot soepchef.