Dag 12 – 17 augustus 2024

Goedemorgen deze morgen! Gisteravond heeft de feestcommissie een leuke avond georganiseerd voor de groep. Aangezien we gisteravond nog helemaal compleet waren, werd dit op vrijdagavond gedaan. De pubquiz was goed bevallen bij iedereen. De winnaars waren uiteraard: Gerco, Robin, Charèll, Nienke en Thomas. Als prijs hadden zij de eerste keus uit lekkere chocolaatjes.
Na de pubquiz werden er nog verschillende spelletjes gedaan om de avond mee af te sluiten.

Na een korte nacht werd iedereen om 7.00 uur verwacht aan het ontbijt. Dit ging moeizaam. Daarom besloot Martin langs de jongens te gaan met “wakker worden” van Jochem Meijer om ze te ontwaken. Na het ontbijt begon dan echte onze aller- aller- aller- allerlaatste werkdag in Vahagni! De overgebleven taken van de afgelopen weken werden verdeeld en zo kon iedereen aan de slag.
Er is een helling gemaakt om de ingang rolstoeltoegankelijk te maken en ook is de bovenverdieping helemaal (op de vloer na) afgemaakt. De laatste gipsplaten zitten aan de muur vast en het hek staat strak in de lak.

Rond 10.30 uur moesten wij helaas afscheid nemen van Julian en Kimberly. Zij gingen eerder naar huis. Na een afscheid en een lied, gingen zij in de taxi naar het vliegveld.

Team facie stond al vroeg in de keuken vandaag, want er stond een broodje hamburger op het menu. Dit betekende veel groenten snijden, aardappels koken en bakken. In totaal duurde dit “makkelijke gerecht” zo’n 6 uur. In de tussentijd zijn er nog 4 mentorgroepjes op huisbezoek geweest. Bij alle bezoeken is een bijbel en een voetbal aan het gezin gegeven. De bezoeken waren indrukwekkend, maar tegelijkertijd confronterend. Hierbij werden wij nog dankbaarder voor het thuis wat wij hebben in Nederland.

Om 12.30 uur stond de lunch klaar en druppelden 2 mentorgroepjes naar binnen vanaf hun huisbezoek. Na de lunch werden de taken uigevoerd en was het tijd voor de grote schoonmaak. Alles werd opgeruimd, inclusief de keuken. Deze kreeg een deep clean van team facie. Rond 14.30 kwam de bisschop langs om ons project te bewonderen. Hij kwam aan met hele mooie zwarte schoenen en ging weg met witte schoenen van het stof. Na het verdere opruimen kregen wij een masterclass van een typische Armeense dans van een dansgroep. Hiervoor rukte het hele dorp uit om ons te bewonderen. Natuurlijk ging dit heeeeeeeeeel goed. Ook hebben wij onze danspassen laten zien op cotton eyed joe.

Na het dansen was het eindelijk tijd voor de oplevering van het gebouw. Irna heeft het logo voor het gebouw op een oude motorkap gemaakt en dit opgehangen. Na een mooi (tw)Engels woordje van Martin, mocht Mariam het logo onthullen. Woorden schoten haar te kort en de tranen vloeiden. Ze bedankte ons voor al het harde werk, inzet, gesprekken, gezelligheid, sfeer en nog veeeeeeeeeeel meer. Ons harde werken werd uiteraard afgesloten met een groepsknuffel. Ook team facie was eindelijk klaar met het eten, dus iedereen kon bijna gelijk aan tafel. De broodjes hamburger en de gebakken aardappelen smaakte verrukkelijk, met of zonder spin in het broodje ;). Daarna begon de avond weer met de afwas en de goedenavond gesprekken.Van een straaltje uit een flesje water naar onder douche met kleren en al aan.

Tot morgen!! Aju

Hej ’t al eheurd?

  • Dat er verschillende watergevechten plaatsvinden die in verhouding afwijken qua hoeveelheid water? Het ging van een straaltje water uit een fles, naar iemand onder de douche zetten met kleren en al aan.
  • Dat Mieke gisteravond vanaf de andere kant van de eetzaal met een zak chocolaatjes een glazen flesje met een goudgele rakker erin en een telefoon van de tafel heeft gegooid?
  • Dat er een agressieve stoelendans werd gehouden tijdens de pubquiz? Er werd over elkaar heen gesprongen en van de stoelen afgeduwd, hè Jesse?
  • Dat Mieke vertelde dat ze met een meisje heeft gegooid in plaats van met een bal overgooien met het meisje?
  • Dat er twee mensen door hun enkel zijn gegaan tijdens de masterclass dansen, zodat ze niet verder hoefden te dansen?
  • Dat Niels zijn handdoek was vergeten bij het douchen en dat Eva hem moest ophalen?
  • Dat Judy Maryel een zuigzoen heeft gegeven toen ze gestoken was door een wesp?
  • Dat de ogen van Iris niet huilen maar zweten?
  • Dat Gerco grootse plannen had voor de broodjes hamburger maar uiteindelijk de broodjes kant en klaar geleverd zijn?