Dag 15 – 20 augustus 2024

Dagverslag dinsdag 20 augustus

Na een goede nachtrust in een stofvrije omgeving mét airco vertrokken we rond 10:00 na een lekker ontbijt richting Tbilisi. De groep was opgedeeld in kleinere groepjes en mocht zelf de stad gaan ontdekken. Op voorwaarde dat we weer om 14.45 uur terug zijn bij het hostel. Het was vandaag zo’n 33 graden, dus dat was zweten!

Na elkaar al regelmatig in de stad gezien te hebben, ontmoetten we elkaar weer echt rond 15.00 uur in het hostel. De leiding had namelijk het Hammer kwartiertje al ingecalculeerd! Nadat iedereen zich even opgefrist had van het vele zweten, konden we eindelijk naar het vliegveld. Dat we het vliegveld hebben gehaald is een wonder, want de chauffeur had een paar goede kamikaze inhaalacties. Na menig hartverzakkingen kwamen we heelhuids aan op het vliegveld. We konden snel door alle verplichtingen heen en aten samen een broodje bij de Subway. Om ons vervolgens weer te melden bij de gate, net als op de heenweg, moet een opnieuw een deel van ons zijn/haar paspoort opnieuw laten zien. Met een kleine 30 minuten vertraging vertrekken we met een ondergaande zon waarna we om 22:30 aankomen in Düsseldorf. Na een fijne busreis zijn we na middernacht (01:15) weer herenigd met onze familie en vrienden. Tijd om bij te komen en na te genieten van deze bijzondere reis!

Hej ’t al eheurd dat:

  • Dat er blijkbaar walnoten gebruikt worden om een bladerdeeg te maken, waar Iris niet zo goed op ging?
  • Dat Thobias, Esmée, Silvie, Eva en Jesper met de taxi naar de stad gingen om vervolgens lopend een berg op te wandelen die je eigenlijk zweet-vrij kan bezoeken door gebruik te maken van een kabelbaan?
  • Dat Rosanne, Amber, Rianka, Christy en Mieke per ongeluk bij een Shisha bar hebben gegeten?
  • Dat Thomas een lopende Georgië mascotte is. Naast zijn speldje en hoed heeft hij ook een mooi shirt met de Georgische vlag om zijn outfit compleet te maken?
  • Dat de buschauffeur ons al na 5 minuten zat was en daarom zijn vingers in zijn oren deed tijdens het rijden?
  • Dat de security flink aan het fouilleren waren?
  • Dat de Subway op het vliegveld de jaaromzet heeft behaald door ons?
  • Dat Charèll bij het horen van haar naam op het vliegveld gelijk naar de balie is gerend en haar bagage gewoon laat staan?
  • Dat Niels en Nienke in het vliegtuig opgesloten waren tussen twee voedselkarren?
  • Dat Bram H. besluit om tijdens het boarden nog even een klein halfuur naar de wc te gaan, hoeveel vertraging hadden we ook alweer?